Strony

środa, 2 kwietnia 2014

Sałatka z jajkiem, ogórkiem i bazylią

Śniadaniowo-kolacyjna przekąska, którą robię bardzo często w różnych kombinacjach. Niezmienne składniki to jajko i sałata.
Nowy skład sosu znalazłam tu.


Porwane listki sałaty, kilka plasterków zielonego ogórka (cienko pokrojone - lekko posolone i skropione sokiem z cytryny), jajko ugotowane na twardo (sól, pieprz ziołowy), kilka listków bazylii.

Sos: 1 łyżeczka majonezu, 1/2 łyżeczki oliwy, 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy, 1/2 łyżeczki syropu klonowego.


Zwiększając ilości wszystkich składników mamy również kolejną propozycję na wielkanocny stół.

Przepis dodaję do akcji Mirabelki Wielkanocne smaki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz